La Canonja 3 presenta les seves propostes al POUM de la Canonja

L’associació “La Canonja 3 – Poble, paisatge i sostenibilitat” ha presentat les seves propostes al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la Canonja, que ha estat exposat a la ciutadania durant el Programa de Participació Ciutadana obert per l’Ajuntament de la Canonja.

Les propostes que l’entitat ha fet arribar a l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Canonja es resumeixen en els següents punts:

– L’entitat celebra la decisió de no programar la carretera orbital per les hortes de la Canonja, ja que aquesta infraestructura hagués suposat un impacte ambiental notable sobre les hortes i la Riera de la Boella.

– Es proposa que l’ampliació del sector industrial del polígon proper a la carretera N340 es dugui a terme el màxim paral·lel a la carretera, evitant que s’estengui cap a les hortes i la Riera de la Boella.

– Es demana que hi hagi una reserva de sòl per a equipaments com una deixalleria municipal i una estació d’autobusos.

– La Canonja 3 creu que caldria articular un Pla Especial per la Riera de la Boella, per dotar d’una eina de gestió a aquest espai natural, agrícola i històric, així poder donar efectivitat a la protecció que el POUM dóna a la Riera com a corredor biològic.

– Així, mateix es proposa que per les hortes de la Canonja també es prevegi la consolidació d’aquestes a partir d’una gestió integrada d’aquestes hortes i la seva revitalització.

– Es proposa que s’eliminin dos plans parcials previstos al POUM, concretament el programat a l’Avinguda de la Florida (darrere de la zona de xalets actuals) i el Pla Parcial previst entre el carrer de la Font i el carrer Marina. Ambdós plans són innecessaris, de dimensions petites i que suposarien un impacte sobre terrenys agrícoles actius actualment i sobre petits torrents d’aigua que desemboquen a la Riera de la Boella.

– Referent a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de la Canonja, l’associació es referma en la seva oposició absoluta a aquest desenvolupament urbanístic pels motius ja exposats en les al·legacions que l’entitat presentà l’any 2008. A més a més, es demana a l’Ajuntament que retiri el projecte (com ja han fet altres municipis a Catalunya que també tenien una ARE) i que el redimensionin a les necessitats reals de la Canonja i de manera consensuada amb la societat. Finalment, es recorda a l’Ajuntament que el Pla Director que impulsa aquesta ARE està immers en un recurs contenciós administratiu, per tant, es demana que fins que no es resolgui judicialment el recurs no s’executi cap actuació de l’ARE.

– Finalment, La Canonja 3 ha reclamat a l’Ajuntament que iniciï un nou procés de participació durant la fase d’aprovació inicial del POUM, ja que el procés actual ha tingut moltes mancances i poca informació disponible pel públic.

L’associació seguirà atent als propers tràmits que l’Ajuntament de la Canonja faci respecte el POUM i demana a l’administració que la tingui en compte durant tot el procés com a part interessada.

Anuncis

One thought on “La Canonja 3 presenta les seves propostes al POUM de la Canonja

  1. I read a lot of interesting articles here. Probably you spend a lot of time writing,
    i know how to save you a lot of time, there is an online tool that creates high quality,
    SEO friendly articles in seconds, just search in google – laranitas free content source

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s