L’explotació dels recursos naturals es duu a terme a un ritme frenètic, molt allunyat del ritme de la naturalesa. Des de fa molts anys, sembla que la nostra expansió no té límitis i els recursos són cada vegada més escassos. Davant això és necessari prendre consciència i adoptar un canvi profund en els nostres hàbits de consum.

Aquest Cicle de cinema pretén posar en qüestió la compatibilitat del consumisme adoptat amb la sostenibilitat del planeta, així com mostrar solucions pràctiques al nostre dia a dia. Cada cop son més les persones que están adoptant estils de vida, més respectuós amb el planeta.

Després de cada sessió de cinema obrirem debat per comentar els principals reptes mediambientals que tracta la pel·lícula.

Les pel·lícules que visualitzarem seran:

 • Océanos de Plástico
 • Wall·E
 • La Voz del viento

 


oceanos-de-plastico 

OCÉANOS DE PLÁSTICO

Pel·lícula documental del 2016 dirigida per Craig Leeson. 

 • Divendres, 16 de març a les 20:00h 
 • A l’Ateneu Popular La Mina (C/ Raval, 55, baixos de La Canonja)
 • Entrada gratuïta

Cada any 8 tonelades de plàstic arriben al mar. Els científics conclouen que, si seguim així, al 2050 hi haurà més quantitat de plàstic que de peixos. Nosaltres ens preguntem: Som realment conscients de tot el plàstic que fem servir al nostre dia a dia? Iniciatives com Zero Waste pretenen reduïr al màxim la generació de residus mitjançant alternatives de consum més ecològiques i saludables.

 


Wall-E 

WALL·E 

Pel·lícula d’animació / ciencia ficció del 2008 produïda per Pixar i comercializada per Walt Disney Pictures.

 • Dissabte, 17 de març a les 17:00h
 • A l’Ateneu Popular La Mina (C/ Raval, 55, baixos de La Canonja)
 • Entrada gratuïta

Pel·lícula d’animació de Disney i Pixar que posa de manifest la catàstrofe ambiental a la qual ens encaminem. El planeta Terra està devastat i sense vida per culpa de les persones. El robot Wall·E té la missió de netejar el planeta de tota la brossa generada durant anys.

 


la-voz-del-viento 

LA VOZ DEL VIENTO

Pel·lícula documental de Carlos Pons, publicada al 2013.

 • Diumenge, 18 de març a les 19:00h
 • A l’Ateneu Popular La Mina (C/ Raval, 55, baixos de La Canonja)
 • Entrada gratuïta

Utilitzant la producció de llavors com a fil conductor, aquesta pel·lícula posa de manifest la desigualtat social i l’explotació laboral capitalista, a l’hora que mostra una sèrie de projectes alternatius, que caminen amb una alta visió. Milions de persones es resisteixen a l’actual model polític i econòmic i demostren com un altre estil de vida és possible.Les sessions es duran a terme a l’Ateneu Popular La Mina de La Canonja. L’entrada és lliure. Hi haurà servei de bar. No hi pots faltar!

Confirma la teva assistència a l’esdeveniment de Facebook

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s